top of page

למה דווקא משחק?

משחק לימודי הוא משחק שמטרתו ללמד משהו. משחק יכול להיות בתחום הקוגניטיבי, הרגשי, החברתי, ביחד או לחוד. המשחק הלימודי מפתח את יכולת החשיבה דרך תפיסה ויזואלית ,תפיסה מרחבית, תפיסה מתמטית ותפיסה שפתית, באמצעות "צעדים" כמו: זיהוי,שיום, אבחנה בפרטים, פירוק והרכבה, מיומנויות ארגון כמו מיון והתאמה ( ובהמשך הכללה,סיווג, שיוך), זיכרון, הבנת רצף, אלימינציה ועוד.
המשחק הלימודי אינו סתם עוד כלי, הוא אמצעי אהוב על הילד, כי זו שפתו, המשחק מדבר בשפה של הילד. משחק טוב שומר על מינון נכון בין אלמנטים מוכרים או קלים לבין אלמנטים חדשים ומאתגרים. משחק לימודי טוב שומר על מינון נכון בין שמחה והנאה בצד לימוד.

שילוב המשחק בתהליכי הוראה למידה

המאפיין הבולט ביותר של המשחק הינו הנאה המלווה את הפעילות. ההנאה, מהווה גורם מניע ללמידה. המטרה המרכזית בשילוב המשחק בלמידה היא ההנאה הגלומה בפעילות. הנאה מן הלמידה עצמה מסייעת בידי הפרט לסגל גישה מהנה לחיים בכלל, ותורמת בכך לשיפור איכות חייו. בכל הגילאים אנשים משחקים עבור הנאה צרופה והמשחק מניב גישה עליזה לחיים וללמידה. קשר זה להנאה והמוטיבציה הפנימית שלו, הנו המאפיין המעניין ביותר של המשחק ואולי אף המשמעותי ביותר להתרחשותה של למידה. כל דבר שתורם להתחזקות הרגש מחזק את האטרקטיביות. משמע, שבמקרים כאלה, התנהגויות למידה מורכבות ומעשירות מוצאות לפועל הודות לעובדה שהלומד מפיק מהן הנאה בלי קשר ישיר לממדים פורמאליים, אשר מסגרות ההוראה המסורתיות  מצדיקות באמצעותם את השימוש במשחק.

 

זיכרו!

 

אם אין במשחק הלימודי הנאה, אין הוא משחק!!! 

משחק טוב שומר על מינון נכון בין אלמנטים מוכרים או קלים לבין אלמנטים חדשים ומאתגרים.

משחק לימודי טוב שומר על מינון נכון בין שמחה והנאה בצד הלימוד.

bottom of page